Info

Markduk har många användningsområden men principen är ofta den samma att man vill skilja stenmassor från jordmassor då markduken är ett utmärkt filter som släpper igenom vatten men hindrar jord och växter att tränga igenom.  Om du tex anlägger en grusplan utan markduk så kan du vara säker på att det kommer se ut enligt nedan bild efter ett par år. 

Duken vi säljer är av klass N2 vilket är en tjockare variant än N1 duken som vanligen säljs i byggvaruhusen. Den lämpar sig till alla hemmaprojekt och tål makadam upp till fraktion 100 (sten som är 100mm). N2 ger även ett bra skydd mot ogräs så välja aldrig N1 när du tex ska anlägga en grusplan.

Bredden på våra dukar är 4 och 5m. Det är  superlätt att dela med rakbladskniv eller sax om man önskar en annan bredd. Man kan med fördel även vika duken dubbelt längs kanter som annars är svåra att få till snyggt. Tänk på att överlappa med minst 30cm om du kapar duken.   


Om du jämför denna duk med N1 duken som säljs i de stora byggvaruhusen så får du en bättre och billigare produkt av oss! Tänk på att det går åt många kvadratmeter extra när man måste skarva de smala dukarna. Ett överlapp på minst 30cm i varje skarv  gör tex att du endast nyttjar 75% av en 1.25m bred duk om en större yta ska täckas!Allmän info om markduk och dess klasser: 

N1: Lämpad för dränering och filtrering av material men rekommenderas sällan.
N2: Används mot material med max 100 mm stenstorlek och fungerar även bra till dränering.
N3: Används mot material med max 100-200 mm stenstorlek
N4: Lämplig att använda mot material med större än 200 mm stenstorlek 


Det är alltid upp till köparen att ansvara för att rätt kvalité används till det arbete som ska utföras.   Vi har själva använt denna genomgående till vår renovering av gård och villa och den ligger såväl under altan, uterum, gårdsplan, dränering samt under mackadammet på de gjutna plattorna. Personligen skulle vi aldrig välja N1 framför N2 i något sammanhang och då talar vi tyvärr av egen erfarenhet.  Tack vare att vi fokuserat på en produkt har vi lyckats pressa priserna från våra leverantörer med målet att hålla låga priser! Hittar du samma och billigare produkt hos en konkurrent? Vi har inte lyckats och skulle du mot förmodan göra det  så får du gärna tipsa oss på info@deladrulle.se! 


Vi kommer givetvis jobba för att ta in fler produkter om efterfrågan finns. Tipsa oss gärna! För vidare info rekommenderar vi denna sida Husgrunder.se-fiberduk