Frågor och svar

Vi fyller på allteftersom vi får frågor från våra köpare. 

Beställa: 

Varför går det bara att välja avhämtning i kassan på vissa varor? 

Svar: Vissa av våra mer skrymmande produkter på deladrulle går endast att köpa  för avhämtning. Tänk på att du kan köpa flera av de kortare längderna ifall 27.5m inte räcker, utan extra fraktkostnad! Räkna med ett överlapp på minst 30cm ifall du vill skarva duken. 


Jag har gjort en beställning och  valt avhämtning, vad gör jag nu? 

Svar: Kontakta oss på på [email protected] eller ring på  031-94 81 11 så kommer vi överens om en tid för avhämtning eller det lite mer flexibla alternativet obemannad avhämtning.  


När får jag mina varor?

Svar: Valt fraktalternativ i kassan anger leveranstiden.   I de flesta fall är din beställning framme redan dagen efter den skickats från oss. Möjliga val i kassan varierar beroende på säsong och lagerstatus.  Ni är alltid välkomna att ringa och fråga när er beställning blir skickad.  Vissa orter har längre leveranstid eftersom DHL inte kör ut varje dag till avlägsna platser. Räkna då med någon extra dag. 


Jag vill hämta varorna  utan att betala innan, går det ? 

Svar: Vi kan avtala tid för upphämtning och då är det inga problem. Det är dock smidigare för oss alla om du väljer att beställa på hemsidan och betala med swish eller kort. Då kan leveransen läggas fram i en låst box för upphämtning utan att vi behöver komma överens om någon specifik tid. Kvittot på ditt köp får du då vid upphämtningstillfället. Vill du däremot betala på plats vid obemannad upphämtning är det helt upp till dig. Risken är dock att något strular med swish (inte helt ovanligt tyvärr). Är vi inte på plats kan vi inte lösa betalningen och du kan inte få med dig din vara. Det sista alternativet är att välja klarna men då måste vi vara på plats vid upphämtningstillfället och vilket såklart går bra men begränsar tillgängligheten för dig som kund. 


Kan jag välja klarna i kassan  och hämta obemannat?

Svar: Nej. Om du vill hämta obemannat krävs det att du betalar med kort eller swish när du lägger beställningen.  Väljer du klarna krävs det att vi är på plats och att du uppvisar fotolegitimation. Detta är ett krav från klarna som står för kreditrisken vilket vi inte kan påverka.  


Betalning:

Hur fungerar swishbetalningen ?

Svar: Om allt fungerar som det ska så slussas du automatiskt vidare efter du tryckt på "genomför köp" till en sida som väntar på din betalning. Det gäller att du skrivit in ditt mobilnummer som är kopplat till din swish. Du öppnar därefter Swish appen på din mobil och betalningen dyker upp automatiskt utan att du behöver knappa in belopp eller swishnummer. När betalningen är slutförd slussas du vidare automatiskt till sidan "Tack för din beställning!".  Vi bifogar kvitto med din beställning.


Min swish beställning gick inte igenom?

Svar: Ibland krånglar Swish. Det kan bero på din uppkoppling på mobilen, att du saknar surf eller något annat tekniskt fel som vi inte råder över. Om du inte kommer vidare till sidan "Tack för din beställning!" och/eller inte fått någon orderbekräftelse inom ett par minuter så har det blivit något  fel. Prova då gärna igen, tänk på att ange samma mobilnummer som är kopplat till din Swish vid beställningen. Du behöver inte oroa dig för dubbla beställningar. Du har alltid rätt att att avbryta ett köp och vi märker om något verkar konstigt i orderlistan eftersom allt arbete med orderhantering sker manuellt. 

Besök även https://www.getswish.se/driftinformation/ för aktuell driftsinformation


Varför behöver jag identifiera mig med bank id när jag väljer Klarna?

Svar: Om du väljer att betala med Klarna-> faktura så kräver Klarna identifiering för att säkerställa köparens identitet.  Detta är inget som vi påverkar utan det är  Klarna som sköter allt efter att ni valt att betala via dom. Anledningen till att vi valt just Klarna är att det är en av de mest välkända betallösningarna i dagsläget och förhoppningen är att du som kund ska  känna dig trygg med detta betalsätt. 


Min betalning med klarna fungerar inte? 

Svar: Kika på https://status.klarna.com/ för klarnas aktuell driftsinformation. Om allt är som det ska där prova att starta om din webbläsare. Oroa dig inte för dubbla beställningar. Du får alltid en orderbekräftelse efter lagd beställning och skulle du mot förmodan bli en en dubblett har du rätt att avbryta köpet. Skicka i så fall ett mail till [email protected]. Vi sköter dessutom all hantering manuellt så vi upptäcker om det verkar vara en dubbelbeställning. 


Måste jag välja klarna  om jag vill betala mot faktura?

Betalning mot faktura innebär en kreditrisk för oss. Därför har vi valt Klarna som betalmetod för er som vill betala mot faktura.  Klarna ser till att du får din beställning eller att du får pengarna tillbaka. Skulle ni mot förmodan inte vilja betala med Klarna går det givetvis bra att betala i förskott direkt till vårt Bakgiro: 899-8403, mottagare Astrom EDS Consulting Aktiebolag. Välj i så fall detta alternativ i kassan. 


 

Om produkterna

 Hur går mätningen av duken till? Kan jag vara säker på att det är rätt?

Svar: Mätningen sker i nuläget i flera steg. Elmotorerna som driver riggen mäter hur många varv dom har roterat vilket ger ett mått på längden. Det sitter även ett litet mäthjul som roterar med duken och som kontroll av övriga två mätsystem visar en laser varje hel meter  så att en markering kan göras. Sist men inte minst väger vi alltid duken innan den skickas för att stämma av att inget blivit fel. Vi har satt +-0.5m på de längre bitarna och +-0.25m på de mindre. Detta är bara för att gardera oss att inte lova för mycket. 


Kan jag använda N2 till dränering? 

Svar: Det går utmärkt. N2 är bara en tjockare/tåligare duk än N1 men bara marginellt dyrare. Skulle vi välja att ta in även N1 skulle nog priset hamna på samma nivå då N2 är den mest populära duken. 


Är det någon skillnad på dukarna i kategorin restbitar? 

Svar: Nej det är duk från samma rullar. Vi försöker dela upp rullarna i jämna delar tex 1 rulle = 4x27.5m, 1 rulle = 8x13.75m osv. Det blir dock ofta "spillbitar" över på rullarna som får de mått som blir över och kan hamna alltifrån 3- 27.5m